تماس با ما                ثبت اطلاعات 

 

 جشنواره بین المللی سینمای مستند ایران (سینما حقیقت) هشتمین دوره 

 14 تا 21 آذرماه 1393

 مکان: تهران

 فهرست برگزیدگان و لیست جوایز هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران

 بخش صنایع دستی و هنرهای سنتی :

 - جایزه اول: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ 6 میلیون تومان به علی جلالی برای فیلم مستند «عمو اوغلی»

 - جایزه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ 5 میلیون تومان به محمدعلی یزدان‌ پرست برای فیلم مستند «همه آنچه من دارم»

 - جایزه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ 4 میلیون تومان به محمدصادق جعفری برای فیلم مستند «بافندگان خیال»

 - لوح‌ تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ 4 میلیون تومان این بخش برای بهترین پژوهش در حوزه صنایع دستی برای فیلم مستند «درخت سخن‌گو» به علیرضا قاسم‌خان

بخش شهر :

 - بهترین پژوهش، لوح و جایزه نقدی، مینا سعیدی شهرود و پروین قاسمی برای مستند «سیروس، بود و نبود یک محله»

 - بهترین کارگردانی: مهدی باقری برای مستند «اهالی خیابان یک طرفه»

 - بهترین فیلم: هادی آفریده برای مستند «چنارستان»

در بخشی از این مراسم از 20 فیلمساز و 2 استاد مستندساز استان اصفهان با حضور حجت‌الله ایوبی، منوچهر طیاب، شهیدی و بهایی تقدیر شد.

 در این بخش از رضا مهیمن، محمود کیانی فلاورجانی و زاون قوکاسیان با نشان فیروزه جشنواره، تندیس و 5 سکه بهار آزادی تقدیر به عمل آمد.

 همچنین در این بخش از جمعی از مستندسازان اصفهانی مانند مجتبی اسیرانی، جمال اسکویی، عزت الله پروازه، مهدی سجادزاده، محمود عرفانی و ... با پلاک، لوح تقدیر و سکه بهار آزادی تقدیر به عمل آمد.

 محمدمهدی طباطبایی‌نژاد در پایان اهدای جوایز این بخش گفت: کاروان مستندسازان از فردا به مدت 3 روز مهمان شهرداری اصفهان هستند.

برگزیدگان و جوایز بخش بین‌الملل

 فیلم‌های مستند کوتاه و نیمه بلند :

- جایزه ویژه هیات داوران و 1000 دلار به محمد باقر شاهین برای مستند «مالکیه»

- جایزه ویژه هیات داوران و 1000 دلار و تندیس به محمدعلی طالبی برای مستند «ننه حسن»

بهترین فیلم‌های مستند کوتاه :

- تندیس، لوح و 3000 دلار به یانی پلتونن از فنلاند برای مستند «دودکش سفید»

بهترین فیلم‌های نیمه بلند :

- تندیس، لوح و 4000 دلار به فیلیپ تیکوزی از ایتالیا برای فیلم «در تعقیب باد»

- جایزه ویژه هیئت داوران و 2000 دلار به نادیش تریبل برای فیلم «گورستان ماشین»

- لوح تقدیر به زنده‌یاد طاها کریمی از عراق برای فیلم «هزار و یک سیب»

بهترین مستند بلند :

- لوح تقدیر، تندیس و 5000 دلار به معین کریم الدینی برای مستند «آتلان»

- نشان فیروزه سینما حقیقت به فیلمساز هلندی هدی هانیگما

بخش جایزه شهید آوینی :

در ادامه این مراسم برگزیدگان بخش جایزه شهید آوینی هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران با حضور حسین ترابی، علیرضا رضاداد، مرتضی رزاق کریمی و محمدمهدی عسگرپور معرفی شد.

- دیپلم افتخار و 4 میلیون تومان به محمدباقر شاهین برای فیلم مستند «مالکیه» اهدا شد.

- لوح تقدیر، تندیس و 6 میلیون تومان به مرتضی شبان برای فیلم مستند «آشنای غریب»

 بخش فیلم بلند و نیمه بلند :

- تندیس جشنواره و جایزه 8 میلیون تومانی به حمید کوهپایی برای فیلم «پیروزی»

 بخش پژوهش :

- لوح تقدیر و جایزه 4 میلیون تومانی به مهدی فارسی اهدا شد.

- همچنین در این بخش تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه 6 میلیون تومانی به محمدحسین جعفریان برای مستند «چه کسی ما را کشت» رسید.

بخش مسابقه ملی :

در ادامه این مراسم برگزیدگان بخش مسابقه ملی هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران با حضور هیات داوران اعلام شده و جوایز آن اهدا شد. برگزیدگان این بخش به شرح ذیل است:

- جایزه 7 میلیون تومانی بهترین فیلم با مفاهیم عاشورایی به وحید چاوش برای کارگردانی فیلم «حاشیه‌ای کوتاه بر یک متن بلند»

- تندیس لوح تقدیر و جایزه 5 میلیون تومانی برای بهترین تصویربرداری به محمد لطفیان برای فیلم‌برداری مستند «آتلان»

- تندیس لوح تقدیر و جایزه 5 میلیون تومانی برای بهترین صدابرداری به حسن شبانکاره برای صدابرداری مستند «چنارستان»

- تندیس لوح تقدیر و جایزه 5 میلیون تومانی برای بهترین تدوینگر به معین کریم‌الدینی برای تدوین مستند «آتلان»

- تندیس لوح تقدیر و جایزه 5 میلیون تومانی برای بهترین نویسنده گفتار متن به هادی آفریده برای مستند «چنارستان»

- تندیس لوح تقدیر و جایزه 8 میلیون تومانی برای بهترین پژوهشگر نیز به محمدرضا درویشی و مجتبی میرتهماسب برای مستند «شش قرن و شش سال»

بهترین کارگردانی مستند کوتاه: - جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه با تقدیم تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه 8 میلیون تومانی به جلال ویسی برای مستند «قاشق» اختصاص یافت.

بهترین کارگردانی نیمه بلند: - جایزه بهترین کارگردانی نیمه بلند نیز با تقدیم تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه 10 میلیون تومانی به علی همراز، کارگردان مستند «آقای بیکار»

بهترین کارگردانی بلند: - جایزه بهترین کارگردانی بلند با تقدیم تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه 12 میلیون تومانی به معین کریم‌الدینی، کارگردان مستند «آتلان» اختصاص پیدا کرد.

معین کریم‌الدینی کارگردان مستند «آتلان» در این بخش گفت: به آقای ایوبی قول می‌دهم که اگر این فیلم‌ها اکران شوند، فروش‌ آنها بیشتر از فیلم‌های داستانی است.

جایزه ویژه هیات داوران: - همچنین جایزه ویژه هیات داوران همراه با تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به محسن استادعلی برای فیلم «جایی برای زندگی»

محسن استادعلی کارگردان فیلم مستند «جایی برای زندگی» در این مراسم گفت: امیدوارم روزی برسد که نشان دادن واقعیت‌های اجتماعی زندگی مردم سیاه‌نمایی تلقی نشود.

جایزه ویژه شبکه مستند :

در ادامه جایزه ویژه شبکه مستند به بهترین فیلم جشنواره با حضور حجت‌الله ایوبی، محمد آفریده، مجتبی پورمحسن و  محمدمهدی طباطبایی نژاد به جمشید بیات ترک، کارگردان مستند «ققنوس» اثر مرکز مستند سوره حوزه هنری اهدا شد.

 جایزه ویژه دبیر جشنواره :

جایزه ویژه دبیر جشنواره شامل تندیس جشنواره، لوح و شش میلیون تومان جایزه نقدی به فرشاد افشین‌پور برای مستند «سفر به آمادای»

 جایزه بهترین فیلم جشنواره :

جایزه بهترین فیلم جشنواره حقیت نیز مشترکا به محمد علی فارسی و فتح الله امیری ، تهیه‌کننده‌های مستند‌های «ابرها در راهند» و «حیات در رگ‌های سرد»

پلاک سینما حقیقت به عسل غریب ، کارگردان فیلم مستند آنا 

گزارش جشنواره :

- در این مراسم افرادی مانند حجت‌الله ایوبی، محمدمهدی طباطبایی‌نژاد، حسین ترابی، حبیب ایل‌بیگی، علیرضا رضاداد، مرتضی رزاق کریمی، محمدمهدی عسگرپور، علیرضا قاسم‌خان و محمدعلی طالبی و از بین مستندسازان نیز افرادی مانند مستند فرهاد برهام، مرتضی پایه‌شناس، هادی آفریده، مهدی باقری، محسن خان‌جهانی، معین کرم‌الدینی و ... حضور پیدا کردند.

- برخی از فیلم‌سازان خارجی و بین‌المللی نیز در این مراسم حضور داشتند.

- سفیر فنلاند که به نیابت از سازنده مستند «دودکش سفید» برای دریافت جایزه به روی سن آمده بود از برگزاری این فستیوال و اجرا کنندگان آن تشکر کرده و گفت: من عاشق سینمای ایران هستم. برای همه مردم فنلاند افتخار است که از این جشنواره جایزه‌ای را دریافت کرده‌اند.

هدی هانیگما فیلمساز هلندی، پس دریافت جایزه گفت: من نمی‌دانم این جایزه چند سکه ارزش دارد. من از زمانی که ادبیات می‌خواندم عاشق ادبیات فارسی بودم. من به این دلیل در اینجا حضور دارم که باور داریم سینمای مستند ایران بهترین سینمای مستند در جهان است. ساخت مستند در همه جای جهان سخت است ولی این هنرها هستند که لذت زندگی را می‌سازند و بدون این لذت‌ها نمی‌توان زندگی کرد. همچنین من از تمام برگزارکنندگان این فستیوال و مسئولان سینمایی کشور تشکر می‌کنم.

- مستند «آتلان» با ۴ جایزه بیشترین تعداد جوایز را در بین دیگر آثار در هشتمین جشنواره سینما حقیقت به خود اختصاص داد.

محمد طالبی جایزه خود را به پسرش آرش طالبی تقدیم کرد.

محمدباقر شاهین، کارگردان مستند «مالکیه»، جایزه خود را به کودکان روستای مالکیه اهدا کرد که در یک شب همه پدران و مردان روستا را از دست داده بودند.

 مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران (سینما حقیقت) با سخنرانی کوتاه محمدمهدی طباطبایی‌نژاد، مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند آغاز شد.

وی با تاکید بر اینکه ما تکه‌هایی از آیینه هستیم که کنار هم آمده‌ایم تا آینه بزرگتری را بسازیم گفت: این آیین اختتامیه را با یادی از حامد خسروی و کامبیز معنوی و دعا برای سلامتی حسین معززی‌نیا و مرتضی ندایی آغاز می‌کنیم.

پس از سخنان کوتاه طباطبایی‌نژاد، صبا ندایی، فرزند مرتضی ندایی به اجرای قطعه موسیقی پرداخت و پس از آن هیئت داوران بخش صنایع دستی سینما حقیقت به بالای سن آمده و جوایز این بخش را اهدا کردند.

عصر روز دوشنبه (۱۷ آذرماه) کاروان برگزیدگان هشتمین دوره جشنواره سینماحقیقت متشکل از سید محمدمهدی طباطبایی نژاد ، علیرضا قاسم خان، مرتضی رزاق کریمی ، حسین ترابی، منوچهر طیاب، منوچهر مشیری، محمدعلی فارسی، سعید ابوطالب، جلال ویسی، علی همراز، معین کریم الدینی، محسن استادعلی، علی اکبر ولدبیگی، هادی آفریده، فتح الله امیری، سیدمحمد صادق جعفری، مصطفی شبان، مرتضی پایه شناس ، مهدی باقری، محمد شیروانی، حسن نقاشی، محمد حمیدی مقدم، رضا خوشدل راد، مازیار فکری ارشاد، محمدباقر شاهین، فرشاد افشین پور، محمدعلی یزدان پرست، جمشید بیات ترک، مجید مغنیان، محمد کارت و ... به شهر اصفهان رسیدند.

- مرور مستندهای برگزیده هشتمین جشنواره فیلم مستند ایران:«سینماحقیقت» با همکاری شهرداری اصفهان و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار می شود.

 - مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و سازمان امور سینمایی، برگزار کننده های این جشنواره بودنند.