سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران (سینمای جوان)
22 - 27 مهر 1393
مکان: تهران
دبیر جشنواره: حبیب ایل بیگی
کمیته انتخاب: مهرداد زاهدیان- لقمان خالد- سعید محصصی , مسعود امینی- مهدی فرودگاهی- کریم عظیمی ,امیر مهران- وحید نصیریان- محمدرضا کریمی صارمی , مهدی نادری- نقی نعمتی , طیبه فلکیان ,حسن دزواره - نیما عباسپور - مسعود سفلایی
هیأت داوران: فرهاد قائمیان - شهرام مکری - امیرشهاب رضویان - هومن بهمنش - جعفر صانعی مقدم - روانبخش صادقی , رضا میرکریمی
هیآت داوران بخش بین الملل : کریستین براد تامسون (دانمارک) - لوسی بادر (سوئیس) - کلود گیسار (فرانسه) - استر ونگر (آلمان) - فرشته طائرپور
تعداد آثار ارسالی ملی : 1789
تعدادآثار ملی راه یافته : 182
تعداد آثار ارسالی بین الملل : 2855
تعداد آثار راه یافته بین الملل : 104
فیلم های برگزیده سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران :
بهترین فیلم با موضوع پرتو ایمان:
تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال به فیلم داستانی «نجس» از تبریز به کارگردانی بهرام و بهمن ارک
بهترین فیلم با موضوع چشمانداز سرزمین زیبای ما:
تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال به فیلم مستند «اوزال» ساخته مسعود میرزایی از بندرعباس تعلق گرفت.
بهترین فیلم با موضوع چراغ راه:
تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال به فیلم مستند «لیر»(خانه سنگی) ساخته محمدرضا حافظی
بهترین فیلم با موضوع دستآوردها:
تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال به فیلم پویانمایی «تمام زمستانهایی که ندیدهام» ساخته امید خوشنظر از تهران تعلق گرفت.
هیات داوران مسابقه ملی سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران جوایز مسابقه سینمای ایران در بخشهای بهترین صدای فیلم(صدابرداری یا صداگذاری)، بهترین تدوین، بهترین تصویربرداری، بهترین جانبخشی در آثار پویانمایی، بهترین فیلمنامه، بهترین تحقیق و پژوهش، بهترین فیلم تجربی، بهترین فیلم پویانمایی، بهترین فیلم مستند، بهترین فیلم داستانی و بهترین فیلم در بخش سینمای ایران را معرفی کردند.
بهترین صدا:
از میان ۶ کاندید دریافت جایزه در این بخش، بهروز عابدینی و علی ابوالصدق برای فیلم «حذف اضطراری»، فرزاد جعفریان، هادی کریمی و مجید محمددوست برای فیلم «حیات در رگهای سرد»، اشکان فتحی و آرش قاسمی برای فیلم «خون مردگی»، حسن شبانکاره و بهروز شهامت برای فیلم «ژیلا» و مسیح سراج و آرش قاسمی برای فیلم «کودکان ابری»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال به بهروز عابدینی و علی ابوالصدق برای فیلم داستانی «حذف اضطراری» اهدا شد.
بهترین تدوین:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزه در این بخش، اسماعیل علیزاده و فرزاد براهویی برای فیلم «خون مردگی»، محمد نجاریان برای فیلم «حذف اضطراری»، مجید محمددوست برای فیلم «حیات در رگهای سرد» و پالیز خوشدل برای فیلم «روی زیرزمین»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ به محمد نجاریان برای فیلم «حذف اضطراری» تعلق گرفت.
بهترین تصویربرداری:
از میان ۶ کاندید دریافت جایزه در این بخش، مسعود میرزایی برای فیلم «اوزال»، آیین ایرانی برای فیلم «رنگان ۹۹»، سینا کرمانیزاده برای فیلم «حذف اضطراری»، مهدی نورمحمدی و محمود منصوری برای فیلم «حیات در رگهای سرد» و پیمان عباسزاده برای فیلم «کودکان ابری»؛ دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰۰۰۰۰۰۰به مهدی نورمحمدی و محمود منصوری برای فیلم «حیات در رگهای سرد» تعلق گرفت. همچنین تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال به سینا کرمانیزاده برای فیلم «حذف اضطراری» تعلق گرفت.
بهترین جانبخشی در آثار پویانمایی:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزه در این بخش، محمدحسین اعظم پور و شادی ادیب برای فیلم «خانوم گل میخکی»، محمد زارع و شلاله خیری برای فیلم «دخترک آت آشغالی»، رسول شیری برای فیلم «درخت»، امین ونکی، بهزاد رجبیپور، سعید مرادی، حامد بهروزی و مشهود ولیان برای فیلم «تمام زمستانهایی که ندیدهایم» و سعید مددی ماهانی و مهسا زینی برای فیلم «توپ جنگ»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ به امین ونکی، بهزاد رجبی پور، سعید مرادی، حامد بهروزی و مشهود ولیان برای فیلم «تمام زمستانهایی که ندیدهایم» اهدا شد.
بهترین تحقیق و پژوهش فیلم مستند:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزه در این بخش، مسعود میرزایی برای فیلم «اوزال»، محمد کارت برای فیلم «خون مردگی»، عبدالحمید ارجمند برای فیلم «سعدی کارنو»، حسن نقاشی برای «فیلم شاهجهان» و بهزاد فتحی نیا برای فیلم «حیات در رگهای سرد»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ به عبدالحمید ارجمند برای فیلم «سعدی کارنو» اهدا شد.
بهترین فیلمنامه
از میان ۶ کاندید دریافت جایزه در این بخش؛ سمیرا نوروزی و محمد نجاریان برای فیلم «فردا صبح»، رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری»، محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجهماشینی»، سعید روستایی برای فیلم «خیابان خیلی خلوت»، علی ثقفی برای فیلم «معادله» و پیمان نعیمی و فهیمه آقاحسنی برای فیلم «حذف اضطراری»؛ دیپلم افتخار و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰ / ۲۰ به رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری» تعلق گرفت.
تندیس جشنواره و مبلغ ۴۰۰۰۰۰۰۰ به محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجهماشینی» اهدا شد.
بهترین کارگردانی فیلم تجربهگرا:
دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰۰۰۰۰۰۰به مهدی آقاجانی برای فیلم «شکستنی است» تعلق گرفت.
بهترین کارگردانی فیلم پویانمایی:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزه در این بخش؛ سارا طیبزاده برای فیلم «خانوم گل میخکی»، محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجهماشینی»، محمد زارع و شلاله خیری برای فیلم «دخترک آت آشغالی» و امید خوشنظر برای فیلم «تمام زمستانهایی که ندیدهایم»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال به محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجهماشینی» تعلق گرفت.
بهترین کارگردانی فیلم مستند:
از میان ۵ کاندید دریافت جایزهدر این بخش؛ مسعود میرزایی برای فیلم «اوزال»، مهدی خمامیپور برای فیلم «روی زیر زمین»، فتحالله امیری برای فیلم «حیات در رگهای سرد» محمدرضا حافظی برای فیلم «لیر»(خانه سنگی)، محمد کارت برای فیلم «خونمردگی» تندیس جشنواره و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰ / ۵۰ به فتحالله امیری برای فیلم «حیات در رگهای سرد» اهدا شد.
بهترین کارگردانی فیلم داستانی:
از میان ۷ کاندید دریافت جایزه در این بخش؛ محمد نجاریان برای فیلم «فردا صبح»، علی ثقفی برای فیلم «معادله»، توفیق امانی برای فیلم «آپارتمان مورچهها»، پیمان نعیمی و فهیمه آقاحسنی برای فیلم «حذف اضطراری» سعید روستایی برای فیلم «خیابان خیلی خلوت» و رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری»؛ دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰۰۰۰۰۰۰ به پیمان نعیمی و فهیمه آقاحسنی برای فیلم «حذف اضطراری» اهدا شد. تندیس جشنواره و مبلغ ۷۰۰۰۰۰۰۰به رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری» تعلق گرفت.
جایزه هیات داوران در بخش فیلم داستانی:
لوح افتخار و مبلغ ۳۰۰۰۰۰۰۰ به محمد نجاریان برای فیلم «فردا صبح» اهدا شد، لوح افتخار و مبلغ ۳۰۰۰۰۰۰۰ به محمد حسینی بازیگر فیلم «معادله» تعلق گرفت.
بهترین فیلم در بخش سینمای ایران:
از میان ۴ کاندید دریافت جایزه در این بخش؛ محبوبه محمدزکی برای فیلم «جوجهماشینی»، پیمان نعیمی و فهیمه آقاحسنی برای فیلم «حذف اضطراری»، فتحالله امیری برای فیلم «حیات در رگهای سرد»، رضا فهیمی برای فیلم «کودکان ابری»؛ تندیس جشنواره و مبلغ ۱۰۰۰۰۰۰۰ به رضا فهیمی برای فیلم داستانی «کودکان ابری» اهدا شد.
بخش بین الملل
آرای هیات داوران سی و یکمین جشنواره فیلم بینالمللی فیلم کوتاه تهران به شرح زیراست:
بهترین فیلم کشورهای اسلامی:
جایزه بهترین فیلم جهان اسلام به صورت مشترک به فیلم «سکوت» ساخته بکیم گوری از کشور کوزوو و «قفس» به کارگردانی کریمه حسن زاده از افغانستان اهدا شد.
بهترین فیلم کشورهای آسیایی:
جایزه بهترین فیلم کشورهای آسیایی به «تمام زمستانهایی که ندیدهام» ساخته امید خوشنظر از ایران جایزه تعلق گرفت.
بهترین فیلم داستانی:
جایزه بهترین فیلم داستانی در بخش مسابقه بینالملل به فیلم «زمین» به کارگردانی الکسیس میشالیک از فرانسه اهدا شد.
بهترین فیلم مستند:
جایزه بهترین فیلم مستند در بخش مسابقه بینالملل به فیلم «لیر» به کارگردانی محمدرضا حافظی از ایران رسید.
بهترین انیمیشن:
جایزه بهترین فیلم انیمیشن در بخش مسابقه بینالملل به فیلم «پدر» ساخته سانتیاگو گراسو، از آرژانتین تعلق گرفت.
بهترین فیلم تجربی:
جایزه بهترین فیلم تجربی در بخش مسابقه بینالملل به فیلم «مردی که سرش را از دست داد» ساخته فردژوئایو از فرانسه اهدا شد.
جایزه ویژه هیات داوران :
جایزه ویژه هیات داوران بدون جایزه نقدی به فیلم تجربی «تمام زمستانهایی که ندیدهام» به کارگردانی امید خوشنظر اهدا شد.
بخش پایانی اهدای جوایز بخش بینالملل سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران به اهدای جایزه بزرگ جشنواره ۵۰۰۰ هزار یورو اختصاص داشت.
در این بخش جایزه بزرگ جشنواره در بخش بینالملل بصورت مشترک به فیلمهای «انضباط» به کارگردانی کریستوف صابر از کشور سوئیس و «جوجهماشینی» ساخته محبوبه محمدزکی از ایران اهدا شد.
بخشهای جنبی جشنواره :
پاسداشت مرحوم محمدرضا شریفی
فیلم های دانش آموزی
فیلم های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
فیلم های کوتاه شهرام مکری
مرور آثار فرهاد مهران فر
منتخب پنجمین جشن فیلم کوتاه خانه سینما
بخش جنبی بین الملل : معرفی آتلیه وران فرانسه
سينماي فرانسه با چهارده فيلم در اين دوره از جشنواره بين اللملي فيلم كوتاه تهران حضور دارد كه از اين تعداد هشت فيلم در حوزه فيلم كوتاه داستاني ، پنج فيلم در حوزه سينماي فيلم كوتاه انيميشن و يك فيلم در قالب مستند حضور داشتند.
سه فيلم داستاني با نام هاي «سرزمين سوخته» به كارگرداني ژولين مينت، «دو نوازي پيانو» ساخته توماس اسكوهي، «معجزه» ساخته ژوليت سوبرير و يك فيلم كوتاه انيميشن با نام «برگ هاي پاييزي» ساخته كارلوس دي كارو الهو در روز نخست جشنواره در تاريخ 22 مهرماه در سالن شماره يك پرديس سينما ملت نمايش داده شد.
- بهترین آثار در بخشهای «پرتو ایمان»، «چشمانداز سرزمین زیبای من»، «چراغ راه» و «دستآوردها» را در سه حوزه فیلم کوتاه داستانی، مستند و پویانمایی معرفی کردند.
منبع:
http://www.tisff.ir